Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: 1988 Haro Master Restorasyonu

1988 Haro Master Restorasyonu 8 years 8 months ago #10

• bmxveteran
  • bmxveteran's Avatar
  • Yönetici
  • Thank you received: 8
Herkese selam. Bu forumda kendi yaptığım 1988 model bir Haro Master restorasyonunun aşamalarını paylaşmaya çalışacağım. Eğer Türkiye'de old school BMX restorasyonu yapmak istiyorsanız bunun zorlu ve uzun süren bir süreç olacağını bilmenizde fayda var. Türkiye'ye taminimce 28 sene önce ancak 4-5 tane gelmiş olan bu Haro Master'u bulmak oldukça zamanımı aldı. O zaman Türkiye'ye gelenlerden belki de hayatta kalan son BMX buydu. Burak Baydar isimli arkadaşımın yıllar önce kullanmış olduğunu biliyordum. Kendisini aradım, o da bisikleti uzun yıllar önce kime sattığını hatırladı. Aykut Fenerci. Aykut Ankara'da yaşıyordu ve yaklaşık 10 sene önce BMX'i bırakmıştı. Ama Haro Master'ı halen balkonunda duruyordu. Aykut'a uzun süren çabalar sonucu ulaştık ve bana bisikleti satmayı kabule etti! Çocukluk hayalim olan Haro Master benimdi artık!

Last Edit: 8 years 8 months ago by bmxveteran.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: bmxcii

1988 Haro Master Restorasyonu 8 years 8 months ago #11

• bmxveteran
  • bmxveteran's Avatar
  • Yönetici
Restorasyon için uzun bir süreç başlamıştı. Üzerindeki parçaların çoğu orijinal değildi ve krom yer yer bozulmuş, paslanan yerlerinin üzerine soba boyası atılmıştı.

İlk işim bisikleti tamamen sökmek oldu.

1988 Haro Master Restorasyonu 8 years 8 months ago #12

• bmxveteran
  • bmxveteran's Avatar
  • Yönetici
Kadroyu tekrar kromlattım ancak maalesef bu sürece ait bir fotoğraf elimde yok. 1988 Haro Master'a uygun bir gidon bulmak için harekete geçtim. Facebook'tan arkadaşım Sırbistan'dan Milos Mihajloviç bende bulunan new school Cult gidon'la elindeki Haro Freestyle gidonu takas etmeyi kabul etti. 1990 yılında kullandığım Haro Sport'ta aynı gidon vardı. Takası seve seve kabul ettim.

Gidon epoksi siyah boyayla boyanmıştı. Boyayı boya sökücü ile sökmek çok zor olduysa da inatla sökmeyi başardım. Diğer forumlarda söylendiği gibi boyayı yakarak sökmek asla doğru bir teknik değil. Çünkü ısıl işlem uygulayarak metalin direncini değiştirmiş oluyorsunuz.

1988 Haro Master Restorasyonu 8 years 8 months ago #13

• bmxveteran
  • bmxveteran's Avatar
  • Yönetici
Sıra renk seçimine gelmişti. Haro Master benim için klasik araba dünyasında 68 Ford Mustang'e denk bir BMX olduğu ve Ford Mustang'te en beğendiğim renk te bebek mavisi olduğu için bebek mavisiyle gitmeye karar verdim.

1988 Haro Master Restorasyonu 8 years 8 months ago #14

• bmxveteran
  • bmxveteran's Avatar
  • Yönetici
Oto sanayi sitesine gittim ve bana daha dayanıklı olması için 2K (çift komponentli) boya ve astar tavsiye ettiler. Boya işleri için kompresörü ve atölyesi olan DC Custom Bikes'ın sahibi olan arkadaşım Dursun'un bisiklet atölyesini seçtim. Bir boya tabancası alarak atölyenin yolunu tuttum. İlk boya tecrübem olacaktı.

1988 Haro Master Restorasyonu 8 years 8 months ago #15

• bmxveteran
  • bmxveteran's Avatar
  • Yönetici
Haro Master'ın kuyruk ve platform kısımlarını maskeleme bandıyla maskeledim ve ilk önce astarını attım.

The following user(s) said Thank You: midschool
Time to create page: 0.241 seconds